marți, 23 aprilie 2013

Invitatie la bal


Ingrediente :
Blat :
4 oua
5 linguri de zahar
 1 lingura de cacao
1 plic de praf de copt
1 esenta de rom 
2 linguri de ulei 
300 g nuca coapta si maruntita 
  Crema : 
1 ou 
500 ml lapte 
1 cana de zahar 
3 linguri de cacao 
100 ml frisca 

Decor :
1 para 
biscuiti glazurati cu ciocolata 
1 gutuie ,struguri albi 
1 plic tort jelee rosu 
Sirop:
1 cana de zahar
1 cana de apa 
1 lingura de unt 
1 esenta de rom 

Separam ouale .Batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul.Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei  apoi faina pe care o crenem impreuna cu cacao si praful de copt .Omogenizam usor compozitia si apoi o turnam intr-o tava unsa si cu hartie de copt .
Pentru crema punem pe foc  zaharul amestecat cu oul ,laptele si amidonul  .Lasam crema pe foc pana cand se ingroasa bine ,amestecam usor si des ca sa nu se prinda.Lasam crema sa se raceasca bine apoi o amestecam usor cu frisca batuta spuma tare.
Sirop :
Punem zaharul pe foc il lasam sa se topeasca apoi adaugam untul si astfel obtinem un delicios sirop caramel.Adaugam apa si lasam siropul sa fiarba putin .Curatam para si gutuia si le taiem felii cat mai subtiri.Le punem impreuna cu boabele de strugure  la fiert in sirop pana se inmoaie putin .
Racim siropul si il folosim la insiroparea blaturilor .
Taiem blatul in 3 felii ,insiropam ,adaugam jumatate din crema peste care punem  fructe scurse bine de zeama.Folosim 3-4 linguri de crema pentru a  unge marginile tortului apoi punem biscuitii unul langa celalalt pe margine.
Deasupra asezam fructele scurse de zeama si apoi peste ele turnam tort jelee rosu .
Pliculetul se pregateste conform instructiunilor de pe spate .
Un tort deosebit .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...