miercuri, 30 ianuarie 2013

Tort aniversar




30 g gelatina ,
4 linguri de ulei ,
5 linguri zahar ,
6 linguri de faina ,
450 ml iaurt sau 3 paharele ,
300 ml frisca lichida ,
4 oua,
1 plic de praf de copt ,
1 compot de piersici ,
1 compot de ananas ,
100 g stafide ,
2 esente de venilie,
Blat :
se separa ouale,albusul se bate spuma cu 5 linguri de zahar apoi de adauga uleiul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. La final adaugam esenta de vanilie.Se coace blatul in cuptorul incalzit pentru cca 20-25 de minute apoi se lasa la racit si se taie in 2 .
Crema :
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste .Se bate frisca spuma tare si apoi se amesteca cu iaurtul.Pentru fiecare plic de gelatina punem 50 ml de suc din compot si lasam sa se hidrateze bine apoi incalzim putin gelatina sa se dizolve granulele.
Se amesteca frisca impreuna cu iaurtul si apoi zeama de la compot.
Tava se tapeteaza cu folie si se pune primul blat.Se toarna crema si apoi se acopera cu al doilea blat .Acoparim tortul cu folie si il lasam la rece pentru minim 4 ore sau chiar peste noapte .
Socatem tortul de la rece si il ornam dupa ocazie .Eu l-am acoperit cu pasta de zahar ,floricele si animalute .










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...