duminică, 12 august 2012

Chihlimbar din coji de pepene rosu



O dulceata frumoasa,delicioasa si cu un gust minunat
Ingrediente :
coaja de pepene rosu 1 kg ,pepenele se lasa si cu putin miez .
1 kg zahar
300ml otet
2,5 litri apa
1 lamaie
1 plic de zahar vanilat
Se curata coaja de pepene de partea verde si apoi se taie cuburi .


Se pun 2 litri de apa la fiert si apoi cand apa clocoteste se adauga otetul si cojile de pepene .
Otetul intareste bucatile ca sa nu se farame la fiert.
Se lasa la fiert o ora si jumatate pana cand bucatile devin transparente apoi se scurg de apa si se clatec cu apa crata de mai multe ori ca sa dispara mirosul de otet.
Zaharul se pune la fiert impreuna cu 500 ml de apa iar cand clocoteste se adauga bucatile de pepene scurse foarte bine  si zeama de la lamaie apoi adaugam si un plic de zahar vanilat .
Se lasa la fiert pana cand se incheaga siropul ,dulceata nu se lipeste ,amestecam in ea din cand in cand pana cand se leaga siropul





7 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata,dar dupa cum arata sigur este grozava.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Niciodata nu am mancat asa ceva! Dupa cum arata cred ca e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela ce faina denumire ai dat la dulceata asta!Chiar ca are o stralucire aparte.Nici eu nu am mancat,dar as fi asa de curioasa cum e la gust.
    Daca mai gasesc pepene,sa sti ca ma incumet macar la o jumatate de portie.
    Te pup si pe nazdravanii tai la fel.
    Seara faina va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angi sa stii ca este foarte frumoasa si bina.Numele mi-a venit cand am vazut ce frumoasa este. Iar din portia asta ies cam 3-4 borcanele care se termina imediat .Te pupa nazdravanii mei .

      Ștergere
  4. Mire, am sa incerc reteta,arata prea bine!!Revin cu impresii!Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca o sa iti placa, te pup si eu !!!!

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...