luni, 27 februarie 2012

Tort cu crema de ciocolata

Blat
8 oua
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
2 linguri de cacao
1 praf de copt
1 esenta rom

Sirop
1 cana de zahar caramelizat,1 esenta de rom, 1 cana si jumatate de apa

Crema
1 plic crema din comert de ciocolata
300 ml frisca lichida
4 linguri de zahar pudra
2 tablete de ciocolata 1 esenta rom

Glazura
3 tablete ciocolata,50 ml frisca lichida
Decor
frisca si trandafiri din frisca.Pasta de zahar pentru placuta cu flori .
Separam ouale,batem albusul spuma cu zaharul ,adaugam galbenusurile si amestecam usor.Cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt si le amestecam usor in oua.Coacem blatul intr-o tava unsa si cu hartie de copt.


Crema
Se bate frisca ,se adauga ciocolata topita si apoi praful de crema.
Taiem blatul in 3 felii.
Insiropam blatul 1 in tava in care l-am copt(imbracata in folie) punem jumatate din crema apoi al doilea blat ,restul de crema si al treilea blat.
Dam la frigider pentru cca 2 ore apoi aranjam tortul .
Il rasturnam pe un platou,punem glazura din ciocolata topita cu frisca
Decoram marginile cu frisca si apoi trandafiri din frisca.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...